VerdenUkraina rammet av nytt cyberangrep

Rune S. Alexandersen09/12/201627 min
RAMMET AV CYBERANGREP: Nettsidene til det ukrainske finansdepartementet ble rammet av hackerangrep. Her er regjeringsbygningen i Kiev. Foto: DANIEL HAUSSMANN/WIKIPEDIA COMMONS

Store deler av det ukrainske finanssystemet ble tirsdag og onsdag satt ut av spill. Årsaken er et «koordinert profesjonelt hackerangrep» på nettsidene til finansdepartementet og statskassen i Ukraina. Det er ikke første gang Ukraina er utsatt for cyberangrep. 

Av RUNE S. ALEXANDERSEN / rune@aldrimer.no

Tidlig tirsdag morgen ble flere av Ukrainas statlige nettsider rammet av det som ser ut som et hackerangrep. Angrepet rammet nettsidene til både finansdepartementet og statskassen, i tillegg til at deler av det nasjonale betalingssystemet ble satt ut av spill. Systemet som styrer beregning av merverdiavgift virker fortsatt ikke som det . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.