NATO/USAUSA: – Russland vår største fiende

Thorstein Korsvold05/12/20165 min
SLAVISK BRORSKAP: Russiske soldater deltok i øvelsen «Slavisk brorskap» sammen med hviterussiske og serbiske soldater 9. november. Foto: JEVGENIJ BIJATOV/MIL.RU (DET RUSSISKE FORSVARSMINISTERIET)

Russlands militære aktiviteter i ulike deler av verden fører til uro i den amerikanske toppledelsen. Nå sier USAs statsråd for luftforsvaret det rett ut: Russland kan være en «eksistensiell trussel».

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Tre toppledere i Pentagon har i løpet av helgen uttalt seg om Russland, i forbindelse med en årlig sikkerhetskonferanse. I tillegg til Deborah James (statsråd for luftforsvaret), kom også admiral John Richardson (Pentagons sjef for flåteoperasjoner), og Frank Kendall (leder for våpeninnkjøp) med uttalelser. James kom med meget klar tale om hvordan USA . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.