RusslandNye lagre for Bulava-missiler i Severomorsk

Alf Ragnar Olsen02/02/20183 min
Testutskyting av Bulava-missil fra den russiske Nordflåtens atomubåt "Yuri Dolgorukiy" av Borei-klasse. Foto: MIL.RU

Det russiske forsvaret har gjennomført en større utbygging ved Nordflåtens hovedkvarter i Severomorsk.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Det russiske forsvarsdepartementet har akkurat avsluttet et todelt utbyggingsprosjekt, som blant annet omfatter byggingen av to radaranlegg og nye lagre for interkontinentale, ballistiske Bulava-missiler for bruk på de nye og svært stillegående Borei-klasse atomubåtene til Nordflåten.

De nye radarene er lokalisert ved Orsk ved Uralfjellene, og i Barnaul i Sørvest-Sibir, mens lagrene er plassert nær ubåtenes hjemmehavn, som er i Severomorsk, som også er hovedkvarteret . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.