NorgeVedgår usikre miljøkostnader på Evenes

Ole Dag Kvamme02/06/20174 min
LANGVATNET: Like ved Evenes flystasjon er det rike naturområder. Her representert ved Langvatnet, der sørspisssen av vannet er fredet som en del av Nautå naturreservat. Foto: GEIR GAARDER

Forsvarsdepartementet avviser store ekstrakostnader til oppgradering av Evenes, men tar forbehold om ukjente miljøkostnader.

Av OLE DAG KVAMME/oledag@aldrimer.no

– I september venter vi konseptvalgutredningen, som vil si noe om miljøaspektet. Denne skal siden kvalitetssikres, sier underdirektør Ann Kristin Salbuvik i Forsvarsdepartementet til aldrimer.no.

Torsdag meldte aldrimer.no om tall fra foreningen, som viste til mulige utgiftsbomber knyttet til en perspektivanalyse, tilstandsrapport og miljøkrav.

Til sammen beløper disse seg til over én milliard kroner.

Les også:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ole Dag Kvamme

Ole Dag Kvamme er frilansjournalist med base i Kristiansand. Han har tidligere arbeidet i eller for Fædrelandsvennen, Agderposten, NTB, Aftenposten og Forsvarets Forum. Kvamme har også vært lektorvikar i journalistikk ved Mediehøgskolen NLA Gimlekollen 2014. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.