NorgeNATO/USA– Vellykket innsats mot ISIL

Alf Ragnar Olsen02/05/20185 min
NORSK TRENING: Soldater fra Telemarkbataljonen trener opp irakiske sikkerhetstyrker i Nord-Irak. Den islamske staten (IS) svekkes gradvis i Syria og Irak. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARETS MEDIESENTER

– Innsatsen mot ISIL har hittil vært vellykket, men konfliktene i Irak og Syria har sammensatte årsaksforhold, og skifter raskt karakter. Men det var aldri aktuelt at Norge ikke skulle bidra og bære sin del av ansvaret i kampen mot terror, sa forsvarsminister Frank Bakke-Jensen i sin redegjørelse til Stortinget.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen la spesielt vekt på fire forhold i sin sin redegjørelse til Stortinget om den militære innsatsen mot ISIL: Innretningen av Norges militære bidrag, det rettslige grunnlaget for innsatsen, resultater, erfaringer og . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.