Flere enn halvparten er usikre på om de ville ha tipset norske myndigheter dersom de fryktet at en av deres venner eller familiemedlemmer drev med ulovlig etterretningsvirksomhet for en fremmed stat i Norge.
Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no
Tre prosent av nordmenn ville ikke ha gjort noe som helst, mens 30 prosent ville ha snakket med personen om sine bekymringer. 19 prosent svarer at de ikke vet hva de ville ha gjort. 48 prosent svarer at de ville ha varslet PST eller andre norske myndigheter om sin mistanke.
Det viser en meningsmåling som Ipsos MMI har . . .
Denne artikkelen er for abonnenter
Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!
Årsabonnement: Kr. 1940,-
Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)
Halvårsabonnement: Kr. 1040,-
Kvartalsabonnement: Kr. 539,-
Månedsabonnement: Kr. 199,-
Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)
Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)
Allerede abonnent?
Kjetil Stormark
Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.