Ukategorisert200 norske soldater til Litauen

Ole Dag Kvamme30/05/20173 min
TELEMARKSBATALJONEN: Sjefen for Mech 4 i Telemarkbataljonen, Brage Reinaas, snakker på sambandet i toppluken på en CV90. Foto: HENRIK RØYNE/FORSVARET

Mandag skal 200 norske soldater være på plass i Litauen for Nato-oppdraget «Enhanced Forward Presence» til støtte for de baltiske landene. 

Av OLE DAG KVAMME/oledag@aldrimer.no

Der stiller Norge med stridsvogner, for første gang i en internasjonal operasjon.

– For en mekanisert styrke som oss, er det stridsvognen som har størst ildkraft, samtidig som den har høy mobilitet og beskyttelse. Det er en kapasitet jeg setter stor pris på å ha med på en operasjon. Det gir meg en mye større fleksibilitet, sier den norske styrkesjefen Brage Reinaas til

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ole Dag Kvamme

Ole Dag Kvamme er frilansjournalist med base i Kristiansand. Han har tidligere arbeidet i eller for Fædrelandsvennen, Agderposten, NTB, Aftenposten og Forsvarets Forum. Kvamme har også vært lektorvikar i journalistikk ved Mediehøgskolen NLA Gimlekollen 2014. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.