USA27 millioner kan miste helseforsikringen

NTB14/05/20202 min

27 millioner amerikanere står i fare for å miste helseforsikringen fordi de har mistet jobben som følge av koronapandemien.

Kaiser Family Foundation har analysert arbeidsledighetstallene og sammenholdt dem med tilgjengelige data om helseforsikringer.

Gjennom arbeidsgiver

Mange amerikanere har helseforsikring for seg selv og familien via arbeidsgiver, og mister de jobben mister de også forsikringen.

Blant de 27 millionene som har mistet, eller som risikerer å miste helseforsikringen, er det også 6 millioner barn, ifølge rapporten fra Kaiser Family Foundation.

Stor fattigdom

En del av dem som har mistet jobb og forsikring, ender opp i så stor fattigdom at de kan søke og få støtte fra myndighetene. De har også anledning til å tegne egne helseforsikringer, men disse er dyre og mange vil ikke ha råd til dem.

33 millioner amerikanere har meldt seg arbeidsledige siden koronapandemien rammet USA, og det ventes at antallet vil stige ytterligere.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.