NATO/USA650 US Marines kan bli stasjonert på Værnes

CROPPET FORSIDEVARIANT United States Marine Corps ankommer Værnes lufthavn (Trondheim) / United States Marine Corps arriving at Værnes airport (Trondheim, Norway). 16. januar 2017. Foto: TOM-DANIEL S. LAUGERUD/FORSVARET

Regjeringen vurderer nå om det amerikanske marinekorpset skal få samle sin europeiske øvingsaktivitet på Værnes i Trøndelag. SV reagerer sterkt og ber forsvarsministeren snarest om å orientere Stortinget.

– Vi er glade for å ha dere her. Det er viktig at dere trener og øver sammen med våre styrker, og vi håper å ha et svar til dere i løpet av kort tid, sa statssekretær Tone Skogen (H) til oberst Doug Bruun torsdag, skriver

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.