NATO/USAAmerikansk overvåkingsfly på Andøya

Thorstein Korsvold27/10/201633 min
POSEIDON P8: Dette flyet landet torsdag på Andøya. Forsvaret avviser at hendelsen kan knyttes til den mulige ubåtobservasjonen i forrige uke. Foto: PRIVAT

Et amerikansk Boeing P-8 Poseidon fra USAs marine landet onsdag og torsdag på Andøya. Forsvarskilder opplyser til Aldrimer.no at det trolig kommer fra Keflavik på Island. Flyet har hatt to korte opphold på bakken for å fylle drivstoff. Forsvaret avviser at flyet har noe å gjøre med ubåtobservasjonen lørdag.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Norge har fire egne maritime overvåkingsfly med antiubåtkapasitet, av typen P-3C Orion. Men som Aldrimer.no de siste dagene har fortalt, er beredskapen svak og responstiden lang. Lørdag tok det 5 timer før Forsvaret . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.