NATO/USAAmerikanske krigsskip tilbake i Barentshavet

NTB05/05/20202 min

For første gang siden midt på 1980-tallet seilte amerikanske krigsskip inn i Barentshavet mandag morgen.

Målet er «maritime sikkerhetsoperasjoner», ifølge en pressemelding.

Fire skip fra den amerikanske marinen og et britisk krigsskip deltar i aksjonen, som ikke har norsk deltakelse.

Skjerpet fokus på Arktis

«Allierte og samarbeidspartnere må forbli kyndige i alle operative miljøer for å sikre varig sikkerhet og tilgang til havene. Dette er spesielt kritisk i Arktis, der det tøffe været krever kontinuerlig årvåkenhet og trening», heter det i pressemeldingen.

Det var The Barent Observer som først omtalte saken.

Har varslet Russland

– Vi er opptatt av å fremme regional sikkerhet og stabilitet, samtidig som vi bygger tillit og styrer et fundament for arktisk beredskap, sier viseadmiral Lisa Franchetti i USAs 6. flåte.

Russiske myndigheter er varslet om operasjonen for å «unngå misforståelser, redusere risiko og forhindre utilsiktet opptrapping».

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.