NorgeAmmunisjon for 286 mill. kan være ødelagt

Erik Hattrem23/11/201845 min
OVER EN KVART MILLIARD: Ammunisjon for nesten 300 millioner kroner sank med KNM Helge Ingstad. Blant annet fire eller flere ESSM, Evolved Sea Sparrow Missile, som her fyres av fra KNM Roald Amundsen i Vestfjorden. Foto: FORSVARET

Da KNM Helge Ingstad sank i Hjeltefjorden var den utstyrt med nok ammunisjon til at den kvalifiserte til å patruljere under skarp NATO-kommando. Her er oversikten og prislappen på ammunisjonen som trolig befant seg ombord.

Av ERIK HATTREM / post@aldrimer.no

Et allerede bunnskrapt ammunisjonslager hos Sjøforsvaret ble kritisk svekket da Helge Ingstad gikk under vann etter sammenstøtet med oljetankskipet Sola TS 8. november.

En tidligere offiser om bord på en av fregattene i Nansen-klassen, sier til Aldrimer.no at våpenbeholdningen ombord vil variere med tilgang og oppdrag, og derfor ikke kan  verifiseres absolutt . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Erik Hattrem

Erik Hattrem er journalist med organisert kriminalitet, sikkerhet og forsvarsstoff som spesialområde. Han har tidligere jobbet for Dagbladet og NRK. Hattrem har dekket organiserte banders virksomhet i Norge, 22.juli-saken, forsvarsstoff og offentlig beredskap, terrorisme og utenriksstoff fra konfliktområder.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.