Norge– Norske marinefartøy tar for store sjanser

Erik Hattrem23/11/201815 min
MØTTE KNM HELGE INGSTAD: Sent på kvelden 7. november møtte denne slepebåten, Stadt Sløvåg KNM Helge Ingstad. Passeringen gikk bra, men kapteinen ombord sier til Aldrimer.no, at han lege har ventet på at mørklagt krigsskip i høy hastighet skal forulykke på kvelds-og nattestid. Foto: STADT SJØTRANSPORT

Kapteinen på en norsk slepebåt har flere ganger hatt hjertet i halsen ved passeringer av norske krigsskip langs norskekysten. – Det var en ventet katastrofe, sier Jostein Clausen Mangerøy om kollisjonen mellom fregatten KNM Helge Ingstad og et tankskip 8. november i år.

Av ERIK HATTREM / post@aldrimer.no

– Det er enkelte ganger norske marinefartøyer virkelig oppfører seg ille. Med stor fart, slukkede lanterner og avslått AIS passerer de oss tett. Slik at vi til tider bare må stoppe opp for å ikke komme ut for noe. Jeg har egentlig gått og ventet p . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Erik Hattrem

Erik Hattrem er journalist med organisert kriminalitet, sikkerhet og forsvarsstoff som spesialområde. Han har tidligere jobbet for Dagbladet og NRK. Hattrem har dekket organiserte banders virksomhet i Norge, 22.juli-saken, forsvarsstoff og offentlig beredskap, terrorisme og utenriksstoff fra konfliktområder.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.