NorgeAndøya-forening med sjokktall om Evenes

Ole Dag Kvamme01/06/201724 min
EVENES: Her skal Norge samle sine kampfly og maritime patruljefly i nord. Foto: ROLV LEIRRO

Foreningen Bevar Andøya flystasjon har oppsiktsvekkende påstander om ekstrakostnader knyttet til Evenes flystasjon, som summerer seg til over 1 milliard kroner.

Av OLE DAG KVAMME/oledag@aldrimer.no

Da Forsvarsdepartementet for noen uker siden skulle forklare at kostnadsrammen var økt fra 3,5 til 4,2 milliarder, opplyste man til aldrimer.no at kostnadene for det meste var knyttet til NATO-behov og inventar.

Nå viser foreningen Bevar Andøya flystasjon til andre kostnader, knyttet til en tilstandsrapport, en perspektivrapport, og miljøanalyser. Aldrimer.no kan ikke gå god for tallene. Forsvarsdepartementet har ikke svart p . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ole Dag Kvamme

Ole Dag Kvamme er frilansjournalist med base i Kristiansand. Han har tidligere arbeidet i eller for Fædrelandsvennen, Agderposten, NTB, Aftenposten og Forsvarets Forum. Kvamme har også vært lektorvikar i journalistikk ved Mediehøgskolen NLA Gimlekollen 2014. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.