NorgeAndøya: – Vi har gitt klar tale

Alf Ragnar Olsen01/06/20184 min
Et Orionfly manøvreres inn i hangar etter dagens tokt på Andøya flystasjon. Foto: ALF RAGNAR OLSEN / ALDRIMER

– Forsvarssjefen og sjefen for Luftforsvaret fikk klar tale. Vi er glad de tok turen hit og lyttet. De har fått en klar bestilling på hva de må levere, og lovet å gjøre det. Nå gjelder det at de følger opp, sier Hanna Sesselja Mikalsen i BFO avdeling Andøya.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

MPA-kapasiteten på Andøya utfører med sine Orionfly det som ofte betegnes som Norges viktigste bidrag til NATO-alliansen, innhenting av overvåking og situasjonsforståelse fra nordområdene, med spesielt fokus på overvåking av russisk ub . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.