NorgeAp og SV mener regjeringen har feilinformert

NTB27/08/20186 min
Forsvarets Spesialstyrker viste frem utstyr og kapasiteter for statsminister Erna Solberg under øvelse Gemini i Stavanger sommeren 2014. Foto: DIDRIK LINNERUD/FORSVARET

Politiet meldte fra om at de hadde rapportert feil om objektsikringen, ifølge politidirektøren. Men regjeringen fortsatte å gi feil informasjon til Stortinget. Det kom fram da politidirektør Odd Reidar Humlegård ble spurt ut under høringen i Stortinget mandag.

Av BIRGITTE IVERSEN, NTB

Et sentralt tema for kontrollkomiteen var uttalelsen fra statsminister Erna Solberg (H) under høringen i fjor om at regjeringen var blitt feilinformert av Politidirektoratet (POD) om fremdriften på objektsikring. Det førte til at regjeringen feilinformerte Stortinget om at man var i havn på objektsikring, sa Solberg.

Humlegård sier det stemmer at . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

NTB

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.