NorgeÅtte toppnivå-besøk fra USA

Thorstein Korsvold07/10/201710 min
Forsvarssjef Admiral Haakon Bruun-Hanssen har besøk av USAs forsvarssjef General Joseph F. Dunford Jr, her under mottakelsen på Akershus festning. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET

ANALYSE: I løpet av et drøyt år har USA sendt tre statsråder, flere toppgeneraler og flere grupper med kongressmedlemmer til Norge. 17. oktober kommer nok en firestjerners general. Hva er det som foregår?

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Den amerikanske interessen for Norge synes å ha eksplodert det siste året. Under er listen over amerikanske besøk på høyt nivå:

 • Juni 2016: Utenriksminister John Kerry
 • September 2016: Forsvarsminister Ash Carter
 • September 2016: Generalløytnant Herbert R. McMaster (nå Trumps sikkerhetsrådgiver)
 • Mai 2017 . . .

  Denne artikkelen er for abonnenter

  Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

  Årsabonnement: Kr. 1940,-

  Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

  Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

  Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

  Månedsabonnement: Kr. 199,-

  Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

  Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

  Bli abonnent

  Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.