NorgeAvslører antall ansatte på spionskipene (+)

HORTEN 20160331. Forsvarets nye etterretningsskip Marjata (til h¯yre). Det er det fjerde spionskipet i rekken som har det samme navnet. Skipet skal etter planen settes i drift i nordomrÂdene i l¯pet av vÂren 2016. Ved siden av ( til venstre) ligger skipet Eger, som skal patruljere omrÂdene i Barents- og Norskehavet etter en st¯rre oppgradering. Foto: Ole Berg-Rusten/ NTB Scanpix

Hvem som helst kan med svært enkle metoder avdekke hvor mange ansatte det er ombord på Etterretningstjenestens to «spionfartøyer» Marjata og Eger. Opplysningene er lett tilgjengelige i offentlige, norske registre.

kjetil@aldrimer.no

Det viser undersøkelser som Aldrimer.no har foretatt. Aldrimer.no har den siste tiden avdekket at det er en rekke konflikter og uro innad i Etterretningstjenesten.

Dette er forhold som svekker E-tjenestens evne til å utføre sitt oppdrag samt øker risikoen for såkalte sikkerhetsbrudd, forteller forsvarskilder. Samtidig . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.