NorgeBenekter å ha stoppet HV-rapporten

Thorstein Korsvold14/08/201716 min
Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide. Foto: ASGEIR S. BREKKE/FD

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide sier hun ikke var involvert i å få stoppet den omstridte HV-rapporten. Formålet var heller ikke politisk, men rent faglig.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

I juli avslørte aldrimer.no at personell fra Forsvarsdepartementet grep inn for å stoppe en forskningsrapport hos Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI). Årsaken skal ha vært «dårlig timing». Rapporten inneholdt dramatiske konklusjoner om personellbehovet i Heimevernet (HV): Avhengig av scenario kunne HV trenge 52.000 til 56.000 mann - langt mer enn regjeringen har lagt opp til.

Les også:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.