NorgeBer folk passe på for å unngå drukningsulykker

NTB15/06/20202 min

Finværet gjør at flere trekker mot vannet og drar ut på sjøen. Nå advarer Redningsselskapet om at det kan bety flere drukninger.

– Vi har en spesiell sommer foran oss, med mange mennesker som skal feriere i Norge, sier Eigil Andersen i Redningsselskapet til VG.

I helgen var det flere drukningsulykker. Søndag druknet to eldre menn på henholdsvis Aure i Møre og Romsdal og på Hamnøya i Nordland. Lørdag druknet en 14 år gammel gutt Bømlo i Vestland.

Andersen ber folk om å passe på hverandre i sommer og være «litt nabokjerring langs og på vannet».

– For drukning er ikke som på film, det skjer i det stille. Så det handler om å være der sammen med hverandre. Og er du der alene, så spør om noen kan holde litt øye med deg når du bader. Hvis du blir sliten og har vært lenge ute i vannet, så kan du få kuldesjokk, og det kan skje fort, sier han.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.