NorgeBer Heimevernet planlegge egen avvikling

Forsvarssjef, General Sverre Diesen, taler i Kulturhuset i Bodø i forbindelse med den offisielle åpningen av Forsvarets operative hovedkvarter på Reitan utenfor Bodø.

HV-sjefen er bekymret for både operatvitet og reaksjonsevne, og ber om penger. Men tidligere forsvarssjef Sverre Diesen er krystallklar: Legg frem en plan som avvikler hele Heimevernet innen 15 år. 

Av LARS ANDREAS ELLINGSGARD ØVERLI /TmilG2003@gmail.com

– Det både GIHV og de andre generalinspektørene burde begynne å forstå, er at det er feil strategi å mase om mere penger.

Det sier Sverre Diesen, som var forsvarssjef i perioden 2005 - 2009, og som i dag er tilknyttet Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI).

– Det har de holdt på med i over 20 år, og det gjør åpenbart ikke inntrykk p . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Lars Andreas Ellingsgard Øverli

Journalist og fotojournalist med base i Oslo. Har jobbet for blant andre Laagendalsposten, Adresseavisen og Aftenposten. Driver reportasjebyrået Paragon Features, som i perioden 2011-2014 laget generasjonsportrettet "Fra ungdommen", som er publisert som bok, TV-serie, nettside og utstilling.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.