VerdenUkrainas eks-president advarer Norge

Ola Flyum31/05/201545 min

Ukrainas tidligere president Viktor Jusjtsjenko vil at Vesten skal hjelpe landet med våpen. Han mener krigen i hjemlandet også angår Europas sikkerhet. Jusjtsjenko advarer Norge mot å ta dagens fredelige sameksistens med Russland for gitt.

Av OLA FLYUM / ola.flyum@gmail.com

Nylig kombinerte den ukrainske revolusjonshelten et besøk på menneskerettighetskonferansen Oslo Freedom Forum med en reise til Tromsø med Hurtigruta. Reisefølge var hans kone Kateryna Jusjtsjenko-Tsjumatsjenko, som er ukrainsk-amerikansk, født i Chicago. Hun jobbet tidligere i den amerikanske statsadministrasjonen under Ronald Reagan.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Folkehelt i . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ola Flyum

Ola Flyum har siden 1981 arbeidet som journalist, forfatter og regissør. Han har arbeidet i TV 2 (Dok2) og var med å starte NRK Brennpunkt. I alt har han laget mer enn 30 dokumentarfilmer. Før det har han i en årrekke arbeidet i flere norske aviser. Flyum har skrevet fem bøker, de fleste med temaer fra 2. verdenskrig. Den mest kjente er "Rinnans testamente".

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.