NorgeBer NSM granske svertekampanje

Oslo 20170626. Ola Elvestuen (t.v.), Trine Skei Grande og Terje Breivik under Venstres oppsummerende sommerpressekonferanse. Grande har avlyst sommerferien, og disponerer sin "første" bil som hun skal farte rundt med i sommer. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

En organisert kampanje mot Venstre og partileder Trine Skei Grande i sosiale medier er sporet tilbake til Baltikum. Det bekrefter både Venstre og Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) overfor Aldrimer.no. Kampanjen har ført til grove drapstrusler mot partilederen.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Partiledelsen i Venstre har nylig bedt NSM om å gjøre en fornyet vurdering av om partiet kan være gjenstand for organiserte forsøk på sverte partiet og dets partileder, i den hensikt å påvirke utfallet av det norske stortingsvalget.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.