Norge– Regjeringen avskilter forsvarssjefen

Alf Ragnar Olsen28/06/20185 min
Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen fikk 1. oktober 2014 i oppgave av daværende forsvarsminister Ine Eriksen Søreide å utarbeide et fagmilitært råd (FMR) til regjeringen om hvordan Forsvaret skal møte utfordringene i årene som kommer. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET

Sps forsvarspolitiker Liv Signe Navarsete reagerer kraftig på at Forsvarsdepartementet (FD) vurderer å ta styringen over det fagmilitære rådet (FMR). – FD driver politikk, og da vil FMR miste sin verdi og troverdighet. Samtidig betyr det en avskilting av forsvarssjefen, sier hun.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Forsvarsdepartementet (FD) vurderer å selv lede arbeidet med forsvarsssjefens neste fagmilitære råd (FMR), som skal danne grunnlag for regjeringens utkast til neste langtidsplan for Forsvaret. Det betyr at forsvarssjefen ikke lenger vil stå fritt til å ytre sine egne fagmilitære vurderinger, og at det til syvende og sist . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.