NordenBombealarm etter bileksplosjon utenfor Stockholm

NTB23/05/20202 min

Kort etter at en bombe eksploderte i en bil i Haninge sør for Stockholm, har et helt boligstrøk i Alby blitt evakuert etter funn av en bombelignende gjenstand.

Svensk politi måtte håndtere to bombealarmer i løpet av kort tid natt til lørdag. Ved 00.30-tiden eksploderte en bombe i en bil ved en bilforretning i forstaden Haninge, om lag to mil sør for Stockholm sentrum. Ingen personer er kommet til skade, men det ble store materielle skader på bygninger og flere biler på stedet, skriver Aftonbladet.

Nytt funn

Bare en snau time senere ble det meldt inn om funn av en bombelignende gjenstand på en parkeringsplass i forstaden Alby i Botkyrka, også det sør for Stockholm sentrum, men noen mil vest for Haninge.

Politiet etterforsker om det er sammenheng mellom hendelsene.

Parkeringsplassen er i et område med mange rekkehus og beboere innen en radius på om lag 100 meter var i ferd med å bli evakuert ved 3-tiden om natten, skriver nyhetsbyrået TT.

– Det er et stort antall som er evakuert og som holder på å bli evakuert. Personell fra kommunen er på plass og stiller med lokaler til de evakuerte, sier operasjonsleder Ola Österling ved Stockholmspolitiet til Aftonbladet.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.