RusslandBruker konspirasjonsteorier for å undergrave (+)

John Færseth27/05/202010 min
Russlands president Vladmir Putin i et større intervju med den russiske TV-kanalen RT 12. juni 2013. Skjermdump: ALDRIMER.NO

Russland og russiske statsmedier sprer konspirasjonsteorier i vest for å svekke tilliten til vestlige myndigheter, medier og andre samfunnsinstitusjoner. Det fastslo et panel av eksperter som tirsdag deltok på et webinar i regi av Presseclub Concordia i Wien i Østerrike.

post@aldrimer.no

Ekspertene beskrev en omfattende og sofistikert aktivitet der budskapet tilpasses ulike land.

— Konspirasjonsteorier har vært en del av virkeligheten i Russland helt siden Sovjetunionens kollaps i 1991, påpekte Ilya Yablokov, lektor ved Universitetet i Leeds og forfatter av boken . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

John Færseth

John Færseth er en norsk forfatter og journalist som skriver for tidsskriftene Humanist, Minerva og Fri Tanke. Han har tidligere vært redaktør for nettstedet Vepsen. Færseth har gitt ut bøkene KonspiraNorge (Humanist forlag, 2013), den første boken om norske konspirasjonsteoretiske miljøer, og Ukraina. Landet på grensen (Humanist forlag, 2014). Færseth har en mastergrad i medievitenskap om nyhetsmedier i etniske konfliktområder i Serbia.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.