NorgeSlo alarm om sikkerhetsfarlige forhold (+)

Gamle Marjata III sammen med nye Marjata IV i bakgrunnen t.v. Dåpen ble foretatt ved verftet Vard Langsten i Tomrefjorden i Romsdal, og det var statsminister Erna Solberg som døpte nye «Marjata» 5.12.2014. Foto: OLE-SVERRE HAUGLI/FORSVARET

Før ledelsen ved Fartøykontoret i Etterretningstjenesten ga beskjed til kapteinen på «spionskipet» Marjata om å gå av, hadde han slått alarm om mangelfulle sikkerhetsrutiner som i verste fall kunne koste liv.

kjetil@aldrimer.no

Det forteller tidligere Marjata-kaptein Victor Langaune til Aldrimer.no.

En av prosedyrene som Langaune var kritisk til, var rutinene for hvordan slep skulle håndteres, dvs når Marjata skulle slepe et annet fartøy eller selv bli slept.

Protesterte

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.