NATO/USAAnalyseBrutal oppsigelse fra forsvarsminister Mattis

Morten Øverbye21/12/201847 min
AVSKJEDSBREVET: «Mitt syn på viktigheten av å behandle allierte med respekt samt å være på vakt for fiendtlige aktører og strategiske motstandere, kommer fra over 40 år med erfaring innen feltet,» skriver Jim Mattis i sin oppsigelse.

ANALYSE: Forsvarsminister Jim Mattis oppsigelsesbrev er et kraftig oppgjør med president Donald Trumps forsvars- og utenrikspolitikk.

Av MORTEN ØVERBYE / nyhetsredaktør / post@aldrimer.no

«Kina og Russland ønsker en verden i overensstemmelse med deres autoritære modell, ved å skaffe seg vetorett over andre nasjoners økonomiske, diplomatiske og sikkerhetsmessige beslutninger, for å fremme sine egne interesser på bekostning av deres naboer, Amerika og våre allierte. Det er derfor vi må bruke alle verktøyene USA har for vårt felles forsvar,» skriver forsvarsminister Jim Mattis i oppsigelsen, som fortsetter . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Morten Øverbye

Morten Øverbye er journalist og redaktør med bakgrunn fra VG, CNN og Dagbladet. Hans spesialområder er amerikansk og internasjonal politikk. Øverbye har vært utgavesjef i VG Nett, leder for CNN Norge, samt nettredaktør, nyhetsredaktør og stedfortredende sjefredaktør i Dagbladet.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.