NATOCanada innstiller våpensalg til Tyrkia

NTB06/10/20201 min

Canada innstiller alt salg av våpen til Nato-medlemmet Tyrkia. Landet gransker nå Tyrkias bruk av militær teknologi i konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan.

– I tråd med Canadas robuste eksportkontrollregime og som følge av de pågående kampene, har jeg innstilt de relevante eksportlisensene til Tyrkia, slik at vi har tid til å vurdere situasjonen ytterligere, sier utenriksminister François-Philippe Champagne mandag.

Han har gitt ordre om en etterforskning av meldinger i canadiske medier om at canadiske bildebehandlings- og målstyringssystemer i ubemannede droner er blitt brukt av Aserbajdsjan i sammenstøt med Armenia.

Nedrustningsaktivister har dokumentert salg av Wescam-utstyr til Tyrkia, som er en nær alliert av Aserbajdsjan.

I oktober 2019 besluttet Canada å fryse utstedelsen av eksportlisenser for militær eksport til Tyrkia, etter militæroperasjonene mot kurderne i Nord-Syria, men avgjørelsen ble opphevet i mai.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.