NordenDe baltiske landene har åpnet grensene seg imellom

NTB15/05/202011 min

Litauen, Latvia og Estland danner Europas første «reiseboble», som innebærer at innbyggere i de baltiske statene kan reise fritt over grensene i landene.

Grensene mellom de baltiske statene ble åpnet på slaget ved midnatt, natt til fredag.

Vil gjenreise økonomien

De tre landene har valgt å åpne grensene seg imellom for å få økonomiene på fote igjen, sier Litauens statsminister, Saulius Skvernelis.

– Den baltiske reiseboblen er en mulighet for selskaper til å gjenåpne og gir et lite håp for befolkningen om at livet er på vei tilbake til normalen, sier Skvernelis i en pressemelding.

Tilreisende til regionen fra andre land må fortsatt i 14 dagers karantene ved ankomst.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

One comment

 • Freddy

  16/05/2020 at 17:43

  Litauen, Latvia og Estland er våre venner og allierte. Og de er nå i en ekstra farlig situasjon! De trenger ekstra støtte fra Norge, EU, USA og NATO!

  Disse tre landene grenser mot Russland, og Russland er er aggressor som drømmer om gamle stormaktdager!

  For oss i Norge er det vanskelig nok å være nabo med Russland, men våre problemer er ingenting sammenlignet med hva de baltiske landene sliter med når det gjelder Russland!

  Det er særlig 2 ting vi må hjelpe med:

  1. Hjelpe de baltiske landene med økonomien så de unngår stor intern uro. Historien viser at i økonomiske nedgangstider så trekker folk mot ytterfløyene i politikken. Dette kan skape svært store problemer.

  2. Stille opp militært via NATO. Hele NATOs østlige flanke må styrkes. Vi må ha en troverdig avskrekking.

  Reply

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.