NorgeDet enkle er ofte det beste

Erik Hattrem28/10/201513 min
En elev fra Forsvarets ingeniørhøyskole trener på cyberforsvar under en feltøvelse på Spåtind. Foto: TORGEIR HAUGAARD/FORSVARET

GAMMEL TRAVER - del 5: Den lille kryptoboksen ble utviklet på begynnelsen av 1980-tallet. I møtet med en avansert fiende kan gammel teknologi kanskje lettere stå imot elektronisk krigføring.

Av ERIK HATTREM / erik@aldrimer.no

Pocket Size Automatic Crypto Equipment (PACE) er kanskje ikke så liten at den passer i ordinære lommer. Men den vil kunne oppbevares i sidelommen på en feltbukse. I sin tid, da den ble utviklet på begynnelsen av 1980-tallet av firmaet Lehmkul i Oslo, var den sensasjonelt liten og revolusjonerende.

NATO-godkjent

I dag er ikke en 16 . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Erik Hattrem

Erik Hattrem er journalist med organisert kriminalitet, sikkerhet og forsvarsstoff som spesialområde. Han har tidligere jobbet for Dagbladet og NRK. Hattrem har dekket organiserte banders virksomhet i Norge, 22.juli-saken, forsvarsstoff og offentlig beredskap, terrorisme og utenriksstoff fra konfliktområder.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.