AnalyseDet farlige tunnelsynet (+)

Arendal 20200813. Bjørnar Moxnes (R), Une Bastholm (MDG), Audun Lysbakken (SV), Trygve Slagsvold Vedum (SP) Jonas Gahr Støre (AP), programleder Fredrik Solvang, Erna Solberg (H), Trine Skei Grande (V), Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og Siv Jensen (FrP) under kveldens partilederdebatt under Arendalsuka 2020. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/NTB SCANPIX

ANALYSE: At vi står midt oppe i en pandemi, har underlig nok svekket beredskapsfokuset og offentlig debatt om en mangelfull, norsk forsvarsevne. Men det er, dessverre, velkjente mekanismer som er i spill.

kjetil@aldrimer.no

Kanskje er det slik at menneskehjernen og dermed også norsk offentlighet er preget av et slags tunnelsyn, der det bare er plass til en krise av gangen? Eller et slags håp om at det skal gå bra, tross alt? Uansett synes det som om det massive koronafokuset i norske medier og norsk . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.