NorgeDN: Vil kutte 1550 stillinger i Forsvaret

Ole Dag Kvamme21/04/201675 min
KUTTES? Andøya flystasjon, der Orion-flyene holder hus, er en av basene som er foreslått nedlagt i langtidsplanen. Her utfører bakkemannskaper teknisk sjekk på et Orion P-3N, Hjalmar Riiser-Larsen. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET

Forsvarsministeren foreslår i et utkast til langtidsplanen å kutte 1550 stillinger og legge ned ni militærbaser, ifølge Dagens Næringsliv.

Av OLE DAG KVAMME og KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Langtidsplanen for Forsvaret ventes behandlet i Stortinget i juni. Men i et utkast fra forsvarsminister Ine Eriksen Søreide og Forsvarsdepartementet til regjeringen er det foreslått en rekke sparetiltak. Mens forsvarssjefen i sitt fagmilitære råd mente merbehovet for å kunne reetablere et nøkternt førstelinjeforsvar var 175 milliarder over 20 år, skal . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ole Dag Kvamme

Ole Dag Kvamme er frilansjournalist med base i Kristiansand. Han har tidligere arbeidet i eller for Fædrelandsvennen, Agderposten, NTB, Aftenposten og Forsvarets Forum. Kvamme har også vært lektorvikar i journalistikk ved Mediehøgskolen NLA Gimlekollen 2014. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.