UkategorisertÉn uke: Avskar 18 russiske fly

Thorstein Korsvold09/08/20177 min
Et Russisk kampfly av typen Sukhoi Sv-24, fotografert av en av Luftforsvarets piloter på Baltic Air Policing oppdrag. Foto: FORSVARET

Bare i løpet av den siste uken har NATOs jagerfly i Baltikum gjennomført avskjæringsoppdrag rettet mot 18 russiske fly. Nå varsler den polske utenriksministeren at alliansen kan måtte styrke tilstedeværelsen i regionen.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

1. august ble en travel dag for jagerflypilotene som tilhører NATOs «Baltic Air Policing»-oppdrag. Fire ganger måtte de komme seg på vingene for å avskjære ulike russiske fly. NATO-flyene

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.