NorgeVil ha et eget «sjøpoliti»

Thorstein Korsvold09/08/201715 min
Onsdag 29. April kom det et mayday fra et fergefartøy i indre Oslo fjord, fergen lakk olje og hadde grunnstøtt. Det hele var endel av katastrofe øvelsen Harbourex15 hvor etater som kystvakten, politi, brann, 330 skvadronen og redningsselskapet samarbeidet for å redde og søke etter savnede. Foto: MATS GRIMSÆTH / FORSVARET

Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) mener situasjonen til sjøs er kritisk. Til tross for et betydelig antall dødsulykker hvert år, er myndighetskontrollen omtrent fraværende, hevder forbundet. Nå foreslår de et slags UP til sjøs.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

– Det dør rundt 30 personer i fritidsrelaterte båtaktiviteter, hvert år. Det mener vi er et for høyt tall. Samtidig ser vi et frislipp på fart i forbindelse med at det kommer flere og flere vannskutere. Men mange av politidistriktene prioriterer ned arbeidet til sjøs. Det sier kommunikasjonssjef Geir Gi . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.