fbpx
 

Norge– Skuffende og oppsiktsvekkende

Thorstein Korsvold25/01/20186 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2016/11/huitfeldt02.jpg

Arbeiderpartiet reagerer sterkt på at regjeringens forsvarssatsing nå ser ut til å bli kraftig svekket. – Høyre og Frp har åpenbart et troverdighetsproblem i forsvarspolitikken, sier Anniken Huitfeldt.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

I dag innrømmet forsvarsminister Frank Bakke-Jensen at avstanden mellom løfter og realitet i forsvarspolitikken er stort. Regjeringen har gjennom NATO forpliktet seg til å bruke to prosen av BNP på forsvar. Partiene Høyre og Frp har programfestet det samme. Løftene om en «historisk satsing» på forsvar har dessuten preget det politiske ordskiftet i årevis.

Les også:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabb. (introtilbud til 1. juni) Kr 1889,-

Årsabb. Kr 2599,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 8490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 5490,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.