NorgeForlater toprosentmålet

Thorstein Korsvold25/01/201845 min
Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) besøkte Haakonsvern bare dager etter at han ble utnevnt. Her om bord i fregatten KNM Roald Amundsen. Foto: THORSTEIN KORSVOLD/ALDRIMER.NO

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen bekrefter at regjeringen vil bruke en stadig lavere andel på forsvar. Det er i strid med både NATO-forpliktelser og partiprogrammene til Høyre og Frp.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

I følge en NATO-avtale fra 2014 skal medlemslandene øke forsvarsbudsjettene opp til to prosent av bruttonasjonalproduktet. Det er en reell forpliktelse, ikke bare et symbolsk vedtak. Saken var tema senest for kort tid siden, da statsminister Erna Solberg møtte USAs president Donald Trump.

Også på Stortinget er det et overveldende flertall som ønsker å trappe opp bevilgningene til Forsvaret . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.