NATO/USAF-35: Over 100 fly ikke kampklare

Thorstein Korsvold25/09/20175 min
Norsk F-35 jagerfly / Norwegian F-35 fighter Foto: Sgt. Kyle Van Der Wagen/USAF

Til sammen 108 F-35 fly blir kanskje aldri kampklare. Kostnaden ved å oppgradere flyenes programvare er så stor at det kanskje ikke gjøres. Det er uklart om noen av de norske flyene rammes.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

SAKEN ER OPPDATERT 25.9: Sju norske fly er også i kategorien som må oppgraderes. Men det skal skje uten kostnader og til minimal ulempe, sier Forsvarsdepartementet.

Det er fly for enorme verdier som nå kanskje aldri kan bli klare for stridssituasjoner. 108 F-35 koster til sammen rundt 100 milliarder norske kroner.

Likevel er kostnadene . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.