NorgeFD mener åpenhet kan føre til ulykker

Et Bell-412 SP over Rena Leir / A Bell-412 SP over Rena Military Camp

Forsvarsdepartementet (FD) og Luftforsvaret vil ikke lenger gi innsyn i dataregisteret over sikkerhetsavvik på Forsvarets Bell-412-helikoptre. FD hevder åpenhet kan føre til underrapportering og flere ulykker.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Det har vært flere alvorlige hendelser og driftsproblemer med Forsvarets Bell-412-helikoptre, som er stasjonert i Bardufoss.

Les mer: — Har funnet årsak til Bell-412-hendelse

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.