USAFlere mill. forhåndsstemmer ikke returnert

NTB29/10/20201 min

Seks dager før valget i USA har flere millioner velgere til gode å sende inn poststemmene sine. Valgarbeidere advarer om at tiden er i ferd med å løpe ut.

For selv om minst 35 millioner utfylte stemmesedler er sendt tilbake, gjensto 1,9 millioner i den viktige vippestaten Florida onsdag. I Nevada var tallet 962.000, i Michigan 850.000 og 1 million i Pennsylvania.

Ifølge US Election Project er det onsdag kveld 42,3 millioner poststemmer som ikke er returnert.

Mer enn 75 millioner amerikanere har foreløpig forhåndsstemt via post eller i valglokalene, langt over det totale antallet forhåndsstemmer i 2016.

I de fleste delstatene er leveringsfristen valgdagen, men flere advarer om at tiden er i ferd med å løpe ut om man skal være sikker på at stemmeseddelen kommer fram i tide, noe postvesenets statistikk for leveringstid ser ut til å underbygge.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.