NATO/USAFlere NATO-land når toprosentmålet

Rune Sævik29/05/20184 min
NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg under åpningen av ministermøtet i alliansen. Foto: Skjermdump fra livestream

Åtte NATO-land kommer i år til å nå det vedtatte målet om å bruke 2 prosent av brutto nasjonalprodukt (BNP) på forsvar. Norge derimot, beveger seg i motsatt retning.

Av RUNE SÆVIK / rune@aldrimer.no

— Flere og flere av de allierte leverer på de militære kapasitetsmålene som NATO-landene er blitt enige om, og alle NATO-medlemmer øker også forsvarsbudsjettene, sa NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg da han talte til NATOs parlamentarikerforsamling i Polens hovedstad Warszawa mandag.

I . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune Sævik

Rune Sævik har tidligere vært journalist i NTB, Dagens Næringsliv og flere lokalaviser, samt kommunikasjonsrådgiver på Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) og kommunikasjonsansvarlig i investeringsselskapet Investinor AS. Han har også vært soldat og befal i Hæren, tjenestegjort i UNIFIL-styrken i Libanon og han har vært befal i Heimevernet. Rune er utdannet journalist ved Høgskolen i Oslo, og har tilleggsutdanning i statvitenskap, bedriftsøkonomi og webdesign.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.