NorgeFlertall for storsatsing på forsvar

Thorstein Korsvold09/05/201710 min
Leopard 2 A4NO stridsvogner fra Telemark Bataljon ute på Finnmarksvidda, øvelse Joint Viking 2017. Foto: HENRIK RØYNE/FORSVARET

Søndag vedtok Fremskrittspartiet å gå inn for at Norge skal bruke 2% av BNP på forsvar - innen 2022. Tre andre partier har allerede vedtatt det samme, men innen 2024. Det er dermed et markant stortingsflertall som vil bruke mye mer penger på Forsvaret.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Aldrimer.no meldte før helgen om resolusjonsforslaget til Fremskrittspartiets landsmøte. Søndag ble det vedtatt, og Frp har dermed gått inn for en rask og storstilt opptrapping. Det nye vedtaket legger opp til store budsjettøkninger allerede de kommende årene.

Les også:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.