USA— FN-rapport «hvitvasker» iransk general

NTB09/07/20201 min

USA reagerer kraftig på en FN-rapport som konkluderer med at droneangrepet som tok livet av Irans fremste general, var ulovlig.

– Det krever en spesiell type intellektuell uærlighet å presentere en rapport som fordømmer USA for å handle i selvforsvar, samtidig som den hvitvasker general Soleimanis beryktede fortid som en av verdens dødeligste terrorister, sier talsperson Morgan Ortagus i USAs utenriksdepartement.

Droneangrepet som drepte Qasem Soleimani og ni andre i Bagdad i januar, var et brudd på folkeretten, mener Agnès Callamard, FNs spesialrapportør på utenomrettslige henrettelser.

Hun legger torsdag fram sin rapport til FNs menneskerettighetsråd. USA har ikke vært medlem av rådet på to år.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.