AnalyseFordelene med norsk sete i Sikkerhetsrådet

https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2019/02/td8f1969-2-1280x673.jpg

ANALYSE: Et norsk medlemsskap i FNs sikkerhetsråd gir en unik mulighet for å fange opp endringer i den sikkerhetspolitiske situasjonen i en tidlig fase. Under særskilte vilkår kan medlemsskapet også benyttes til å produsere håndfaste politiske resultater.

Av KJETIL STORMARK / ansvarlig redaktør / kjetil@aldrimer.no

Utenriksdepartementet (UD) har lenge drevet valgkamp for at Norge skal få ett av setene i Sikkerhetsrådet i perioden 2021-2022. Hvilke land som blir valgt inn for denne toårsperioden, blir avgjort av FNs generalforsamling til høsten.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

NB: Alle abonnementer som bestilles fra nå til 20. juli får en ekstra måned gratis, på grunn av ferielukking i deler av juli.

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.