NorgeFortsatt i bruk etter 51 år

Erik Hattrem14/10/201513 min
M113. Foto: OLE-SVERRE HAUGLI/HÆREN/FORSVARET

GAMMEL TRAVER - del 2: Den ble tatt i bruk av det norske forsvaret mange år før Neil Armstrong vandret på månen. Debuten i strid fikk den under Vietnamkrigen. Hva er det med M113-vognen og alderdom?

AV ERIK HATTREM / erik@aldrimer.no

Personelltransportvogna M113 ble utviklet sent på 1950-tallet og kom i masseproduksjon i 1960. Den ble for fullt satt inn i aktiv stridstjeneste for USA under Vietnamkrigen. Forsvaret har fortsatt en mange vogner med M113 som grunnmodell i bruk, i oppgraderte utgaver.

På sine nettsider skriver Forsvaret følgende om . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Erik Hattrem

Erik Hattrem er journalist med organisert kriminalitet, sikkerhet og forsvarsstoff som spesialområde. Han har tidligere jobbet for Dagbladet og NRK. Hattrem har dekket organiserte banders virksomhet i Norge, 22.juli-saken, forsvarsstoff og offentlig beredskap, terrorisme og utenriksstoff fra konfliktområder.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.