NorgeFrykter Hæren går ned for telling

Thorstein Korsvold15/05/20185 min
Leopard 2A4 stridsvogner fra Telemark bataljon under NATO operasjonen Enhanced Forward Presence i Litauen 2017. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET

Kavaleriklubbens leder frykter Hæren står overfor en dyp krise, dersom det hærsjefen advarer mot - 15-20 år uten operative stridsvogner - blir en realitet. – Da har vi mistet hele ryggraden i Hæren, sier Øyvind Isachsen.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

I dag presenterer regjeringen sitt reviderte nasjonalbudsjett. Flere kilder opplyser til Aldrimer.no at de ikke tror det kommer penger til nye stridsvogner. Opplysningene innebærer - om de stemmer - at løftene om nye stridsvogner innen 2019 henger i en meget tynn tråd.

Les også:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.