NorgeFrykter nye forsvarsskandaler

Thorstein Korsvold28/02/201745 min
– SLØSING: Rundt 20 milliarder kostet de nye fregattene. Manglene har likevel vært store, og skipene er blitt liggende mye til kai. Nils Holme er blant dem som mener Norge sløse når vi bestiller flere skip, fly, stridsvogner enn vi har råd til å drifte. Her: Fregattene F310 KNM Fridtjof Nansen og F313 Helge Ingstad til kai i Oslo. Foto: TOBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET

Tidligere forsvarssjef Sverre Diesen frykter nye skandaler i Forsvaret. – Det er ikke siste gang Kontrollkomiteen møtes i en sak som denne, hvis ikke kjøpekraften til Forsvaret økes, sa Diesen under fregatthøringen fredag.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

I går fortalte aldrimer.no om hvordan en galopperende prisstigning lager store problemer for  Forsvaret. Til tross for at forsvarsbudsjettet er økt til over 50 milliarder kroner, holder ikke økningene tritt med prisøkningene på forsvarsmateriell.

Les mer: Dramatisk tap av kjøpekraft . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.