NorgeFrykter svært få operative F-35

Thorstein Korsvold17/11/201737 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2017/11/10-11-2017-IMG134-–-Kopi-1280x550.jpg

Tidligere direktør ved Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI), Nils Holme, frykter Norge er i ferd med å ta seg vann over hodet når F-35 skal fases inn. Han tror det er satt av alt for lite penger til å drifte flyene.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

– Jeg er bekymret. Om vi ser på dagens budsjett og drift i Forsvaret, så er beløpene helt utilfredsstillende. Jeg er engstelig for at vi fortsetter med å kjøpe inn, men mangler driftsmidler til å få operativ utnyttelse. Det sier forsvarsekspert Nils Holme til Aldrimer.no.

Den tidligere FFI-sjefen er bekymret for . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.