USAGår til demokratene for ny korona-pakke

NTB28/07/20203 min
Treasury Secretary Steven Mnuchin , center, walks to a Republican luncheon, Tuesday, July 21, 2020, while attending meetings on Capitol Hill in Washington. In the background at center left is White House Chief of Staff Mark Meadows. Foto: JACQUELYN MARTIN/AP/NTB SCANPIX
BER OM DRAHJELP: USAs finansminister Steven Mnuchin (midten) forsøker nå å hente støtte fra Demokratene i Kongressen for å få gjennom neste støttepakke med koronatiltak. Her på vei fra en lunsj med republikanske ledere 21. juli i år, sammen med stabssjef Mark Meadows fra Det hvite hus (bak i midten). Foto: JACQUELYN MARTIN/AP/NTB SCANPIX

Det hvite hus har innledet forhandlinger med demokratene i kongressen om en ny korona-krisepakke verdt flere tusen milliarder dollar.

Stønad til arbeidsledige, beskyttelse mot utkastelse og andre støtteordninger for millioner av amerikanere ligger på bordet når forhandlingene starter med demokratene.

Det skjer etter at republikanerne i senatet la fram sitt forslag til krisepakke sent mandag. De foreslår å bruke 1.000 milliarder dollar, men det er stort uenighet innad i partiet.

Kritisk til pengebruk

Sterke krefter mener det må settes en brems på pengebruken, og så mange som halvparten av partiets senatorer kan komme til å stemme mot forslaget slik det foreligger nå.

Nancy Pelosi (D).

Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, ber republikanerne slutte å krangle seg imellom og komme fram til en løsning sammen med demokratene.

– Tiden er i ferd med å renne ut, sier hun, og viser til den føderale ekstrastøtten til arbeidsledige på 600 dollar i uken, som utløper fredag. Republikanerne foreslår å kutte denne ned til 200 dollar.

Penger til skole og testing

Det er bred enighet også mellom partiene om at det må settes av mer penger til virustesting, til å hjelpe skolene forberede seg på åpning til høsten og for å sikre mindre bedrifters framtid.

Republikanerne foreslår også å gi amerikanske husholdninger en ny kriseutbetaling på 1.200 dollar, noe også demokratene støtter.

Donald Trumps finansminister Steven Mnuchin og stabssjef Mark Meadows har jobbet med republikanernes forslag gjennom helgen, og satt mandag kveld i møter med Pelosi og Chuck Schumer.

– Må restarte økonomien

– Republikanerne i Senatet har lagt fram et modig rammeverk for å hjelpe vår nasjon, sier majoritetsleder Mitch McConnell.

Men på den konservative fløyen i partiet møter han motstand fra flere som mener pengebruken er kommet ut av kontroll.

– Fokuset for dette forslaget er feil. Prioriteten og målet vårt bør være å restarte økonomien, sier Ted Cruz, republikansk senator fra Texas.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.