NorgeHar varslet regjeringen om «rød status»

RØD STATUS: Dette er notatet der det fremgår at forsvarssjefen i flere omganger, og senest 7. mai i år, har advart om at Forsvaret er i ferd med å bli styrt økonomisk i grøfta.

Forsvaret trenger minimum 1,05 milliarder kroner mer på 2016-budsjettet for å sikre dagens forsvarsstruktur. Allerede på årets budsjett blinker de røde varsellampene, advarer forsvarssjefen i internt notat.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Det fremkommer i et udatert notat som ble fremlagt på ledermøtet til forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen mandag og tirsdag forrige uke. Dokumentet var et underbilag til beslutningsnotatene til fagmilitært råd (FMR), som forsvarssjefen skal legge fram for forsvarsminister Ine Eriksen Søreide innen 1. oktober i år.

Underfinansiering

I dokumentet, som

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.